BLACK FRIDAY WEEK: 20% Korting op Alles! Gebruik Code "BF20" bij het afrekenen!

VOOR 22:00U BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

KLANTBEOORDELING 9.5/10

GRATIS VERZENDING

BLACK FRIDAY: 20% korting met code BF20

Wanneer stoppen met borstvoeding?

Wanneer stoppen met borstvoeding?

De meest gestelde vraag omtrent borstvoeding is: “Wanneer stoppen met borstvoeding?”. In deze blog lees je alles over hoe lang en hoeveel borstvoeding je kan geven en welke factoren hier betrekking tot hebben. Borstvoeding is een juiste en goede manier om je baby te voeden en te voorzien van de essentiële voedingsstoffen die hij of zij nodig heeft. Het is een natuurlijk proces dat is ontworpen om de groei en ontwikkeling van een baby te ondersteunen. Echter, hoe lang je borstvoeding moet geven, hangt af van verschillende factoren, zoals de voorkeur van jou en je baby.

Wanneer stoppen met borstvoeding volgens de World Health Organization (WHO)
De World Health Organization (WHO) raadt aan om borstvoeding te geven totdat je baby 6 maanden oud is, en daarna borstvoeding te blijven geven in combinatie met andere voedingsmiddelen totdat je baby 2 jaar of ouder is. Dit is omdat borstvoeding rijk is aan antilichamen en andere stoffen die het immuunsysteem van je baby versterken, en het kan helpen om de kans op ziekten en infecties te verminderen.

Emotionele band versterken
Borstvoeding is ook een geweldige manier om een emotionele band te creëren en te versterken tussen moeder en baby. Het geeft de baby een gevoel van veiligheid en geborgenheid, en het kan ook helpen bij de regulatie van de hormonen van de moeder, waardoor het herstel na de bevalling sneller verloopt. 

Wanneer stoppen met borstvoeding?, Kolvy

Er is geen juiste tijdsduur van het geven van borstvoeding
Iedere moeder en baby is uniek en sommige moeders kiezen ervoor om eerder te stoppen met borstvoeding geven, terwijl andere moeders langer willen doorgaan. Er is geen “juiste” hoeveelheid tijd om borstvoeding te geven, omdat elke moeder en baby uniek zijn. Het belangrijkste is dat jij en je baby comfortabel zijn met het borstvoeding schema en dat je baby gezond is en gewichtstoename heeft.

Hoeveel borstvoeding geven
Net na de bevalling is het mogelijk om zo vaak borstvoeding te geven als je denkt dat nodig is. Door je eigen instinct weet je wanneer je kindje genoeg heeft gedronken. Wel is het enorm belangrijk om je baby de eerste 2 weken minstens 8 voedingen per dag te geven. Jij als moeder hebt dit nodig om meer melkcellen aan te maken en de baby heeft dit nodig om zijn of haar suiker op peil te houden, om aan te sterken en natuurlijk om te groeien.

Een gemiddelde hoeveelheid borstvoeding die wordt aanbevolen, is 6-8 keer per dag. Dit betekent niet dat elke baby precies dezelfde hoeveelheid voeding nodig heeft. Sommige baby’s hebben meer voeding nodig en andere baby’s minder. Daarom is het belangrijk om naar de signalen van je baby te luisteren en te bepalen wanneer hij of zij honger heeft en wanneer hij of zij vol is.

Wanneer je baby honger heeft, zal hij of zij gaan knijpen en trekken aan de borst. Als je baby vol is, zal hij of zij wegvallen en niet meer willen drinken. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de groei en ontwikkeling van je baby. Als je baby meer begint te wegen en groeien, zal hij of zij ook meer voeding nodig hebben.

Problemen bij het geven van borstvoeding
Sommige moeders kunnen problemen ondervinden bij het geven van borstvoeding, zoals een laag melkproductie, pijnlijke tepels of een baby die moeilijk aan de borst wil drinken. In deze gevallen kan het nuttig zijn om hulp te zoeken van een lactatiekundige of een verloskundige. Zij kunnen helpen bij het verbeteren van de techniek en het oplossen van problemen. Ook bestaan er borstkolven op de markt die via een massage modus de toeschietreflex stimuleren, waardoor het eenvoudiger wordt om volledig af te kolven en je melkproductie zal toenemen. De Kolvy Max en Kolvy Pro hebben beide een massage modus om jouw melkproductie te optimaliseren.

Wanneer stoppen met borstvoeding?, Kolvy

Lactatie- of verloskundige staan altijd voor je klaar
Mocht je tegen problemen aanlopen bij het geven van borstvoeding, zoek dan gerust hulp van een lactatiekundige of verloskundige. Zij kunnen je helpen bij het verbeteren van de techniek en het oplossen van eventuele problemen.

In conclusie, borstvoeding is een geweldige manier om je baby te voeden en te voorzien van de essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben. Het is een natuurlijk proces dat is ontworpen om de groei en ontwikkeling van een baby te ondersteunen. De WHO raadt aan om borstvoeding te geven totdat je baby 6 maanden oud is, en daarna borstvoeding te blijven geven in combinatie met andere voedingsmiddelen totdat je baby 2 jaar of ouder is.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke moeder en baby uniek zijn, en er geen “juiste” hoeveelheid tijd is om borstvoeding te geven. Het belangrijkste is dat je en je baby comfortabel zijn met het borstvoeding schema en dat je baby gezond en een gezonde groei heeft. Als je tegen problemen aanloopt, zoek gerust hulp van een lactatiekundige of verloskundige.

Wil je hulp bij het geven van borstvoeding met de beste borstkolf die jouw vrijheid en comfort garandeert? Vind de beste borstkolf op kolvy.nl/shop.

Deel nu!

Ontvang 10% korting

Laat je email hieronder achter en ontvang jouw persoonlijke kortingscode voor Kolvy direct in je mail.