BLACK FRIDAY WEEK: 20% Korting op Alles! Gebruik Code "BF20" bij het afrekenen!

VOOR 22:00U BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

KLANTBEOORDELING 9.5/10

GRATIS VERZENDING

BLACK FRIDAY: 20% korting met code BF20

Mijn Kolvy PRO ervaring. De #1 beste kolf!

Mijn Kolvy PRO ervaring. De #1 beste kolf!

Ik was aanvankelijk wat sceptisch over de Kolvy PRO, of zo’n klein apparaatje wel voldoende kracht kon leveren en alleen met een oplaadbare accu kon kolven. Het antwoord is ‘ja!’. Dit apparaatje heeft echt een goede kracht en doet zeker niet onder voor bijvoorbeeld de kolven van Medela. Hij is super snel opgeladen en kan worden opgeladen via een USB-C-kabel. Je zou de kolf dus ook kunnen opladen met een powerbank, zodat je nog mobieler bent.

Ons kindje heeft vanaf het begin moeite om goed aan mijn borst te drinken. Soms gaat het goed, maar vaak wordt hij ongeduldig, boos, drinkt hij te weinig in één keer en valt hij niet goed in slaap, enzovoort. Daarom kolf ik veel vanaf het begin, zodat hij vervolgens via de fles kan drinken. Dat ritme gaat tot nu toe goed en hij is nu 7 weken oud. Ik kreeg de Medela Freestyle van mijn schoonzus, die gebruikte ik hiervoor. Nu gebruik ik alleen nog maar de Kolvy PRO.

Mijn Kolvy PRO ervaring. De #1 beste kolf!, Kolvy

Ik zal eerst mijn eigen situatie uitleggen voor wat context. Mijn borstvoeding verloopt niet erg gemakkelijk, dus tijdens het kolven gebruik ik mijn handen om de melk goed vanuit mijn borsten naar voren te duwen. Dit ligt niet aan de Kolvy PRO, maar helaas aan mezelf. Het grootste voordeel van deze kolf is dat hij echt in je BH past en zijn werk doet. In het begin was ik nog wat voorzichtig en bleef ik zitten, maar inmiddels kan ik er gewoon mee rondlopen.

Ook lukt het me nu om, wanneer onze zoon de borst niet pakt, snel de kolf op mijn borst te zetten en hem tegelijkertijd de fles te geven. Vooral ‘s nachts is dat ideaal. Voorheen moest ik hem eerst voeden, dan weer in slaap krijgen en daarna nog kolven, maar nu kan ik dat tegelijkertijd doen. Het scheelt toch zo’n 20 minuten slaap per voeding, en geloof me, dat ga je waarderen!

Deze kolf is echt een geweldige aanwinst in mijn dagelijkse routine. Zeker als je borstvoeding wat gemakkelijker verloopt dan bij mij, heb je waarschijnlijk genoeg aan alleen deze kolf. De kolf zelf is prettig, heeft enorm veel standen, zodat je de stand kunt vinden die het beste voor jou werkt en niet pijnlijk is.

Kolvy PRO

Mijn Kolvy PRO ervaring. De #1 beste kolf!, Kolvy

Ik ben trouwens voor de Kolvy PRO gegaan, dus dan heb je 4 modi en bij elke modus meerdere standen (12 standen). Het praktische verschil tussen de lactatiemodus en de expressiemodus ben ik nog niet helemaal achter, misschien kom ik daar nog achter. Ook is hij relatief stil, vooral wanneer de ‘gaatjes’ aan de bovenkant worden afgedekt door je borst (dat hangt af van hoe je zit en je cupmaat, denk ik. Ik draag nu borstvoedingsbh’s in maat 80D/E).

Wel één ding, houd er rekening mee dat ze niet in hetzelfde ritme geluid maken. Ook al starten ze tegelijkertijd, de ene is een fractie sneller dan de andere, waardoor ze altijd uit de pas lopen. Nu denkt waarschijnlijk het merendeel van de lezers: je kunt je maar ergens druk over maken… Ikzelf ook, maar laatst was ik aan het kolven bij mijn schoonzus en zij vond dat heel storend. Voor haar kan dit dus een reden zijn om slechts één kolf tegelijk te gebruiken, en dan is het zonde als je twee Kolvy PRO’s hebt gekocht. Dus voor de enkeling die hier last van heeft, wil ik dit erbij vermelden 🙂

Al met al is het echt een aanrader en het gebruik van de Kolvy PRO heeft een groot effect op mijn dagelijkse routine. Hopelijk hebben andere moeders (en vaders) iets aan alle kleine details in dit stukje 🙂

Groetjes en veel succes met het kolven!

Sarah

Deel nu!

Ontvang 10% korting

Laat je email hieronder achter en ontvang jouw persoonlijke kortingscode voor Kolvy direct in je mail.