BLACK FRIDAY WEEK: 20% Korting op Alles! Gebruik Code "BF20" bij het afrekenen!

VOOR 22:00U BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

KLANTBEOORDELING 9.5/10

GRATIS VERZENDING

BLACK FRIDAY: 20% korting met code BF20

10 tips voor het verhogen van je melkproductie

10 tips voor het verhogen van je melkproductie

Melkproductie verhogen? Dé 10 beste tips voor het verhogen van een lage melkproductie lees je hieronder!

Borstvoeding is één van de meest natuurlijke, voordelige én eenvoudigste manieren om jouw baby te voeden, maar voor sommige moeders kan het een uitdaging zijn om voldoende melk te produceren. Wanneer je last hebt van te weinig moedermelk, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je melkproductie te verhogen en ervoor te zorgen dat je baby genoeg te eten krijgt. Hieronder zijn de 10 beste tips aangegeven voor moeders die kampen met te weinig moedermelk:

1. Leg de baby vaak aan je borst
Een van de meest effectieve manieren om de melkproductie te verhogen, is door jouw baby regelmatig te voeden. Zelfs wanneer je baby geen honger lijkt te hebben. Hoe meer borstvoeding je geeft, hoe meer melk je lichaam zal produceren. Streef ernaar om je baby minstens 8-12 keer per dag te voeden, ook ‘s nachts. Dit stimuleert de melkproductie en zorgt ervoor dat je baby genoeg te eten krijgt.

2. Gebruik een borstkolf
Het gebruik van een borstkolf kan ook helpen om de melkproductie te verhogen. Door regelmatig melk af te kolven, kun je jezelf helpen de melkproductie te stimuleren en ervoor zorgen dat jouw borsten volledig worden geleegd. Kolf na elke voeding, zodat je lichaam weet dat het meer moedermelk moet aanmaken. Dit kan ook handig zijn wanneer je weer aan het werk bent en melk moet afkolven voor je baby terwijl je weg bent. Er bestaan elektrische handsfree kolven op de markt, zoals de Kolvy Max en de Kolvy Pro, die een massage modus hebben. Deze modus stimuleert de toeschietreflex, waardoor de melkproductie toe zal nemen. 

10 tips voor het verhogen van je melkproductie, Kolvy

3. Zorg voor voldoende rust en hydratatie
Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen tijdens het geven van borstvoeding. Zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt en gehydrateerd blijft. Als je goed uitgerust en gehydrateerd bent, is je lichaam beter in staat om melk te produceren. Natuurlijk is het lastig om goed te rusten terwijl je baby ook veel energie en tijd van je vraagt. Gebruik om die reden je tijd nuttig door bijvoorbeeld te gaan slapen wanneer je baby ook slaapt. Probeer in ieder geval minstens 2 tot 3 liter water per dag te drinken, en meer als je borstvoeding geeft.

4. Eet gezond
Het eten van een gezond dieet kan ook helpen om de melkproductie te verhogen. Zorg ervoor dat je voldoende calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgt om de melkproductie te ondersteunen. Probeer voedsel te eten dat rijk is aan voedingsstoffen en mineralen, zoals volkoren producten, groenten, fruit, mager vlees en vis.

5. Vermijd de fopspeen
Een fopspeen kan ervoor zorgen dat jouw baby zijn of haar zuigbehoefte via de fopspeen bevredigt. Dit zal leiden tot het minder zuigen van jouw baby aan de borst, aangezien hij of zij voldoening krijgt via de fopspeen of flesjes.

6. Zoek steun bij naasten of een lactatiekundige
Omgaan met te weinig moedermelk kan stressvol en overweldigend zijn, dus het is belangrijk om ondersteuning te zoeken. Praat met je arts, een lactatiekundige of een ondersteuningsgroep voor borstvoeding om de hulp en het advies te krijgen dat je nodig hebt.

10 tips voor het verhogen van je melkproductie, Kolvy

7. Probeer kruiden en supplementen
Van sommige kruiden en supplementen, zoals fenegriek, is bekend dat ze de melkproductie helpen verhogen. Het is echter belangrijk om jouw arts of lactatiekundige te raadplegen voordat je supplementen gaat gebruiken.

8. Gebruik lactatie hulpmiddelen
Er zijn een aantal lactatie hulpmiddelen beschikbaar die kunnen met het verhogen van de melkproductie. Deze omvatten lactatie koekjes, theeën en stimulators. Deze kunnen in combinatie met andere technieken worden gebruikt om de melkproductie te verhogen.

9.Wees geduldig
Het is belangrijk om te onthouden dat het enige tijd kan duren om de melkproductie te verhogen. Wees geduldig met jezelf en je lichaam. Als je na het proberen van deze tips nog steeds last hebt van te weinig moedermelk, raadpleeg dan je arts of lactatiekundige voor extra ondersteuning en advies.

10. Overweeg bijvoeding
Het is belangrijk om te weten dat flesvoeding een veilig en voedzaam alternatief is voor moedermelk. Wanneer je niet genoeg melk kunt produceren om je baby te voeden, is het belangrijk om flesvoeding te gebruiken. Je kan de voeding altijd nog aanbrengen via aangekochte melk of met donormelk. Onthoud dat het voeden ansich het belangrijkste is, en dat je nog steeds een band met je baby kunt krijgen op andere manieren, zoals huid-op-huidcontact, knuffelen en met ze praten.

Het is belangrijk om te weten dat elke moeder en baby anders zijn en dat er geen pasklare oplossing is als het gaat om het verhogen van de melkproductie. Door deze tips te volgen en ondersteuning te zoeken, kun je jouw melkproductie verhogen en ervoor zorgen dat jouw baby de voeding krijgt die hij of zij nodig heeft. Het is ook belangrijk om aardig voor jezelf te zijn en jezelf niet de schuld te geven als je niet genoeg melk kunt produceren, omdat het geen weerspiegeling is van je opvoedingsvaardigheden of je kunnen.

Kortom, omgaan met te weinig moedermelk kan een uitdaging zijn voor nieuwe moeders, maar er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je melkproductie te verhogen en ervoor te zorgen dat je baby genoeg te eten krijgt. Vergeet niet om regelmatig borstvoeding te geven, een borstkolf te gebruiken, voldoende rust en hydratatie te krijgen, gezond te eten, ondersteuning te zoeken, kruiden en supplementen te proberen, borstvoeding hulpmiddelen te gebruiken en geduld te hebben. Als het dan nog steeds niet lukt, overweeg dan om poedermelk te gebruiken. 

Ten slotte is het belangrijkste wat je kunt doen voor je baby om hem of haar liefde en aandacht te geven, ongeacht of je borstvoeding geeft of niet.

Wil jij de melkproductie eenvoudig verhogen met behulp van de beste borstkolf die jouw vrijheid en comfort garandeert? Vind de beste borstkolf op kolvy.nl/shop.

Deel nu!

Ontvang 10% korting

Laat je email hieronder achter en ontvang jouw persoonlijke kortingscode voor Kolvy direct in je mail.