BLACK FRIDAY WEEK: 20% Korting op Alles! Gebruik Code "BF20" bij het afrekenen!

VOOR 22:00U BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

KLANTBEOORDELING 9.5/10

GRATIS VERZENDING

BLACK FRIDAY: 20% korting met code BF20

8 factoren voor het vinden van de beste borstkolf

8 factoren voor het vinden van de beste borstkolf

Hoe kies je de beste borstkolf bij het geven van borstvoeding?

Als moeder die borstvoeding geeft, kan een borstkolf een redder in nood zijn. Of je nu weer aan het werk gaat, een paar uur onderweg moet zijn met je baby of gewoon een voorraad in de vriezer wilt aanleggen, een goede borstkolf kan het verschil maken. Maar met zoveel verschillende keuzes en opties op de markt, hoe weet je nou welke borstkolf het beste voor jou is? Hier zijn 8 factoren die meespelen voor het vinden van de beste borstkolf  die bij jouw behoeften past.

1. Overweeg jouw behoeften voor een borstkolf
Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het zoeken naar een borstkolf, zijn jouw specifieke behoeften. Bedenk eerst zelf waarom je een borstkolf nodig hebt en hoe je kolf-schema eruit zal zien. Ga je vaak kolven of slechts af en toe? Ben je voor langere tijd of slechts een paar uur weg van je baby? Deze factoren bepalen het type pomp dat je nodig hebt.

Wanneer je van plan bent om vaak te gaan kolven, wil je misschien investeren in een elektrische kolf. Elektrische kolven zijn efficiënter en kunnen jou enorm wat tijd besparen. Daarentegen kunnen ze wel duurder zijn. Ook bestaan er elektrische kolven die “handsfree” zijn of juist niet. Wanneer je af en toe of voor een korte periode gaat kolven, is een handkolf wellicht een betere optie.

Handkolven zijn meestal kleiner en draagbaarder, maar ze kunnen vermoeiend zijn om vaak of langdurig te pompen. Een handsfree elektrische kolf, zoals de Kolvy Pro of de Kolvy Max, kan ook een goede optie zijn doordat deze heel wat gemak met zich meebrengen. Zo ben je vrij om te staan en gaan waar je zelf wil en hoef je niet handmatig te pompen. Wel liggen de kosten iets hoger dan bij een handkolf. 

8 factoren voor het vinden van de beste borstkolf, Kolvy

2. Enkele of dubbele borstkolf
Een andere factor waar je rekening mee moet houden, is of je een enkele of een dubbele kolf wilt. Een enkele kolf kan slechts één borst tegelijk afkolven, terwijl een dubbele kolf beide borsten tegelijkertijd kan afkolven, wat je tijd kan besparen. Ook is er uit onderzoek gebleken dat dubbel afkolven 18% meer melk oplevert. Dit komt door de extra toeschietreflex tijdens het dubbelzijdig afkolven. Het vetgehalte van het melk is daarnaast ook hoger bij het dubbelzijdig afkolven. Deze hogere caloriegehalte kan belangrijk zijn voor een prematuur kindje om bij te sterken.

Dubbele pompen kunnen echter duurder zijn dan enkele pompen. Wanneer je weer aan het werk gaat en regelmatig zal moeten kolven, is dubbelzijdig kolven wellicht een betere optie. Wanneer je af en toe of voor korte tijd kolft, kan een enkele kolf voldoende zijn. Bij Kolvy hebben wij zowel enkele handsfree kolven als dubbele handsfree kolven, zodat je zelf kan bepalen of enkel of dubbel kolven beter bij je past.

3. Gesloten of open systeem
Een andere belangrijke factor om te overwegen is of je een borstkolf met gesloten of open systeem wilt. Een kolf met een gesloten systeem is ontworpen om te voorkomen dat er melk in de onderdelen van de borstpomp komt, wat de borstpomp hygiënischer kan maken. Een kolf met een open systeem heeft deze eigenschap daarentegen niet, waardoor deze minder hygiënisch kan zijn. Als je je zorgen maakt over de hygiëne, is het aanschaffen van een kolf met een gesloten systeem de betere keuze. Bij Kolvy zijn al onze kolven voorzien van een gesloten systeem. 

4. Merk reputatie
Onderzoek de merkreputatie en beoordelingen van klanten voordat je een aankoop doet. Een goede borstkolf moet een goede reputatie hebben en je kunt de beoordelingen van klanten bekijken om te zien of het een betrouwbaar en duurzaam product is.

5. Verzekeringsdekking
Informeer bij je verzekeringsmaatschappij of een borstkolf onder jouw verzekering valt. Sommige verzekeringsmaatschappijen dekken de kosten van een borstkolf geheel of gedeeltelijk. Dit kan jou een hoop geld besparen. Bij Kolvy is het mogelijk om de factuur op te vragen na je bestelling. Wij zullen al jouw benodigdheden voor de declaratie op de factuur plaatsen. Deze dien je dan alleen nog te declareren bij jouw zorgverzekering!

6. Comfort
Comfort is een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een borstkolf. Je zal de kolf meerdere keren per dag gebruiken, thuis, op het werk of op een verjaardag. Je wilt er dus zeker van zijn dat hij comfortabel in gebruik is. Zoek naar een pomp die comfortabel zit en goed afsluit, een kolf die eenvoudig in gebruik is, fluisterstil en waar je niet van ziet dat je hem draagt. Kolven met een massage-instelling kunnen jou helpen de melkstroom te stimuleren. Bij Kolvy zijn zowel de Kolvy Max als de Kolvy Pro van al deze gemakken voorzien!

8 factoren voor het vinden van de beste borstkolf, Kolvy

7. Batterij of stekker
Een andere belangrijke factor om te overwegen is of je een batterij of een “plug-in” pomp wilt. Batterijpompen zijn draagbaarder en kunnen onderweg worden gebruikt, echter moeten deze kolven vaker worden opgeladen. Plug-in pompen zijn minder draagbaar, maar ze hoeven niet zo vaak te worden opgeladen. Houd rekening met jouw behoeften en levensstijl wanneer je de beslissing maakt welke type pomp het beste bij jou past.

8. Overleg met jouw lactatiedeskundige
Lactatiedeskundigen kunnen jou begeleiden en gepersonaliseerde aanbevelingen doen op basis van jouw behoeften en levensstijl. Ze kunnen jou ook helpen bij het oplossen van eventuele problemen met de pomp. Wij als Kolvy kunnen hier ook bij helpen en wij staan altijd voor jou klaar bij vragen. Twijfel je ergens over? Schroom dan niet en neem direct contact met ons op. Wij kunnen jou helpen de beste keuze te maken. 

Het vinden van de beste borstkolf kan wat onderzoek en overweging vergen, maar het is het uiteindelijk waard. Er zijn meerdere factoren die meespelen bij het vinden van de beste borstkolf die jouw behoeften vervult. Overweeg uw behoeften, het type pomp, de merkreputatie en verzekeringsdekking voordat u een aankoop doet. En aarzel niet om een lactatiekundige te raadplegen voor gepersonaliseerde aanbevelingen en begeleiding.

Heb je enorm veel zin gekregen in een handsfree borstkolf van Kolvy? Vind de beste borstkolf op kolvy.nl/shop.

Deel nu!

Ontvang 10% korting

Laat je email hieronder achter en ontvang jouw persoonlijke kortingscode voor Kolvy direct in je mail.