BLACK FRIDAY WEEK: 20% Korting op Alles! Gebruik Code "BF20" bij het afrekenen!

VOOR 22:00U BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

KLANTBEOORDELING 9.5/10

GRATIS VERZENDING

BLACK FRIDAY: 20% korting met code BF20

7 voordelen van het geven van borstvoeding

7 voordelen van het geven van borstvoeding

Borstvoeding is een natuurlijk en essentieel onderdeel van de zorg voor een pasgeboren baby. Het biedt niet alleen voeding, maar ook emotionele ondersteuning en versterkt de band tussen moeder en baby. Er zijn talloze voordelen aan het geven hiervan. Hieronder lees je dé 7 belangrijkste voordelen voor het geven van borstvoeding:

1. Immuunsysteem
Borstvoeding bevat antistoffen die helpen bij het opbouwen van het immuunsysteem van jouw baby, waardoor hij of zij minder vatbaar is voor ziektes en infecties. Zo beschermt het je baby tegen maagdarm- en luchtweginfecties. Ook is de kans minder op een middenoorontsteking. Verder zijn er verscheidene positieve lange termijn gezondheidsvoordelen voor je baby. 

2. Optimale voeding
Moedermelk bevat alle voedingsstoffen die een baby nodig heeft om gezond en sterk te groeien. Bovendien past de samenstelling van de moedermelk zich aan aan de groeiende behoeften van de baby. Zo krijgt jouw baby de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen. Dat is makkelijk!

3. Kans op ziekte verkleinen
Borstvoeding verkleint de kans op sommige chronische ziektes, zoals obesitas, type 2-diabetes en astma. Daarnaast draagt het geven ervan bij aan het versterken van de bouw van het skelet, 
een goede ontwikkeling van de kaak en een gezond gebit. Hoe langer deze voeding wordt gegeven, hoe minder vatbaar je bent.

Naast de gezondheidsvoordelen voor jouw baby, draagt het geven van borstvoeding ook bij aan de gezondheid van jou als moeder. Zo helpt het geven ervan bij het herstellen van jouw lichaam na de bevalling. Er bestaat een kleinere kans op bloedverlies na de bevalling én val je sneller af. De zwangerschapskilo’s vliegen er ook gemakkelijker af. Dit is natuurlijk mooi meegenomen! Verder zal de menstruatie langer uitblijven door het geven van borstvoeding. Dit zal je vast en zeker niet missen. Tot slot, is de kans op eierstokkanker en borstkanker op latere leeftijd kleiner en is er minder kans op botontkalking. 

Naast fysieke voordelen biedt borstvoeding ook mentale voordelen, zo produceert het lichaam het hormoon prolactine. Dit hormoon stimuleert de aanmaak van moedermelk en activeert het hormoon oxytocine die ervoor zorgt dat de werking van de spieren, melkkanalen en klieren in de borst op gang komen. Oxytocine (ook wel het knuffelhormoon genoemd) staat bekend om het kalmerend effect, wat leidt tot minder stress en postnatale depressies. 

4. Beter begrijpen van jouw baby
Doordat moeders tijdens het geven van borstvoeding dicht bij hun baby zijn, kunnen ze beter op de signalen van de baby reageren en zo zijn of haar behoeften beter begrijpen.

7 voordelen van het geven van borstvoeding, Kolvy

5. Gemak
Geen behoefte aan sterilisatie of voeding bereiding, en borstvoeding is altijd op de juiste temperatuur en beschikbaar wanneer je baby honger heeft. Je tovert zo zijn of haar voeding uit je t-shirt!

Wanneer je niet bij je baby in de buurt bent om borstvoeding te geven, dan is dat geen enkel probleem. De moedermelk is eenvoudig af te kolven en vervolgens ook nog eens te bewaren. Zo kun je eenvoudig op een later moment jouw baby alsnog op de juiste manier voeden. Er bestaan handsfree borstkolven waar gemak en vrijheid centraal staat. Ook bij ons, Kolvy, bieden wij de beste handsfree borstkolven aan, namelijk de Kolvy Max en Kolvy Pro. Beide kolven garanderen gemak, comfort en vrijheid, zodat jij kan gaan en staan waar en wanneer je zelf wil. 

Het gebruik van de Kolvy Max en Kolvy Pro brengt veel gemak met zich mee zonder dat de voeding van jouw baby de dupe zal zijn. Benieuwd geraakt naar onze producten? Check dan hier ons aanbod: kolvy.nl/shop.

6. Bonding
Borstvoeding kan de emotionele band tussen moeder en baby versterken, wat bijdraagt aan het emotionele welzijn van beide. 

7. Besparingen
Borstvoeding is gratis en bespaart geld dat anders zou worden uitgegeven aan flesvoeding en andere babyproducten. Zo houd je meer over voor leuke babykleertjes bijvoorbeeld!

Hoewel borstvoeding niet voor iedereen mogelijk is, is het zeker de moeite waard om te overwegen. Het is belangrijk om de juiste ondersteuning en hulp te krijgen om ervoor te zorgen dat het geven van borstvoeding een positieve ervaring is voor zowel moeder als baby.

In het kort: Borstvoeding biedt tal van voordelen voor zowel moeder als baby, waaronder versterking van het immuunsysteem, optimalere voeding, verkleining van de kans op bepaalde ziektes, verbetering van het begrijpen van de baby, gemak en verbondenheid, en financiële besparingen.

Wil je hulp bij het geven van borstvoeding met de beste borstkolf die jouw vrijheid en comfort garandeert? Vind de beste borstkolf op kolvy.nl/shop.

Deel nu!

Ontvang 10% korting

Laat je email hieronder achter en ontvang jouw persoonlijke kortingscode voor Kolvy direct in je mail.